Koskapa jos minä pidän jostakin kuten vaikkapa Kurtista, täytyy minun saada tietää hänestä kaikki, ja rakastan sitä jos saan kertoa ihmisille hänestä, ja vaikka ketään tuskin kiinnostaa, kerroin teille kuitenkin idolistani, Jumalastani;

KURT COBAIN

20.2.1967, syntyi pieni poika, Washingtonin osavaltiossa, Aberdeen nimisessä paikassa. Poika ristittiin Kurt Donald Cobainiksi.
Kun Kurtin vanhemmat pojan ollessa 9-vuotias erosivat, tuli pojasta entistä ujompi, ja sulkeutunut. Hän asui vuoron perään äitinsä, isänsä, sukulaistensa ja jopa rehtorinsa luona.
Ja kun Kurt ei äitinsä käskyistä huolimatta hankkinut töitä, heitti äiti tämän pihalle, ja lopulta Cobain vietti päivät ystävillään majaillen ja yönsä hän nukkui Young Street-nimisen sillan alla Aberdeenissa. Silta on ikuistettu Nirvanan kappaleessa "Something In The Way."
14-vuoden iässä Kurtin isä osti naapuriltaan käytetyn sähkökitaran, minkä lahjoitti pojalleen, ja Kurt alkoikin opetella ahkerasti soittamaan muunmuassa AC/DC:n "Back in Black" kappaletta. 15-vuotiaana hän osasi soittaa jo "Back in Blackin" sekä useita muita kappaleita.
Myöhemmin Kurt alkoi itse tehdä kappaleita.
Vuonna 1985 Cobain muutti Seattleen.
Hän perusti ensimmäisen yhtyeensä Fecal Matterin vuonna -85, ja yhtye hajosi vuoden kuluttua -86.
Kurt joutui useasti nuorena tekemisiin poliisin kanssa, kuten esimerkiksi silloin, kun hän oli spraymaalannut kirkon seinään lauseen "God is gay", joka siis on suomeksi "Jumala on hintti."  Kyseinen lause mainitaan myös Nirvanan "Stay away" biisin lopussa.
Vuonna 1985 Cobain leikki taas sparymaalin kanssa, ja pankin seinään ilmestyi teksti "Gaysex rulez", suomeksi tämä tarkoittaa siis "Homoseksi rulaa."
20-vuotiaana, eli vuonna 1987, Cobain alkoi seurustella Tracy Maranderin kanssa. Saman vuoden syyskuussa Cobain ja Marander muuttivat yhteen asumaan. Nirvanan kappale "About a Girl" kertoo Tracysta. Vuonna 1990 Tracy ja Kurt erosivat, ja Kurt alkoi seurustella Bikini Kill-yhtyeen rumpalin Tobi Vallin kanssa.

Vuonna 1987, sai Nirvana alkunsa, kun Cobain tapasi bändin tulevan basistin Krist Novoselicin.
Ensimmäisenä rumpalina yhtyeessä soitti Aaron Burckhard, joka toimi yhtyeessä vuoden -87.
Vuonna 1988 bändi alkoi äänittää debyyttialbumiaan Bleachiä, ja se julkaistiin vuonna 1989. Rumpuja albumilla soitti Chand Channing. Bändiin kuului myös toinen kitaristi, Jason Everman, joka kuitenkin erosi yhtyeestä myöhemmin.
Cobain tapasi tulevan vaimonsa Cortney Loven samana vuonna, ja uudesaan vuonna 1991, ja pian he vaihtelivat huumekokoelmiaan kun pikkulapset karkkeja.
Viimein Cobain ja Novoselic löysivät bändilleen vakituisen rumpalin Dave Grohlin. Pian tämän jälkeen kolmikko alkoi äänittää uutta albumia ja nousi maailmanmaineeseen vuona -91, albumillaan Nevermind, jonka biiseistä "Smells Like Teen Spirit" ja "Come As You Are" tuli superhittejä, ja Cobainista tuli median silmätikku.
Vuonna 1992 Cortey huomasi olevansa raskaana ja he menivät naimisiin Havajilla 24.12.1992.
Cobainin tytär, Frances Bean Cobain synty 18. elokuuta, josta Kurt ilmoitti 20.elokuuta Reading festivaaleilla Englannissa.

Nevermindin jälkeen Nirvana julkaisi kokoelma albumin Incesticide vuonna 1992, ja yhtyeen viimeisen studioalbumin In Uteron. Nämä neljä jäivät viimeisiksi Cobainin elinaikana julkaistuiksi albumeiksi.
Kurtin kuoleman jälkeen julkaistiin myös useita livetaltiointeja, sekä harvinaisuuksia.

Cobainin makaaberit ja synkeät sanoitukset herättivät hyvin paljon huomiota, ja keskustelua, etenkin In Utero albumin kappale "Rape me", herätti suuren kohun.
Kurtin suurimpana ansiona nähdään hänen laulunkirjoitustaitonsa. Kitaristina Kurt ei ollut kovin kummoinen, mutta se ei estänyt häntä olemasta yksi kitaramusiikin keskeinen uudista 1990-luvulla.
Cobain oli oikeakätinen, mutta opetteli soittamaan kitaraa "väärältä" puolelta, lähinnä sen takia, että Seattlen 1960-luvun kitarasankari Jimi Hendrixkin oli vasenkätinen.

Koko elämänsä ajan Kurt kärsi masennuksesta, kroonisesta keuhkoputken tulehduksesta ja vatsahaavasta. Lääkärit eivät löytäneet sairaudelle mitään selkeää syytä, joten Cobain lääkitsi itseään heroiinilla -85 vuodesta lähtien.
Jo lapsena Kurtille määrättiin ylivilkkauteen amfetamiinin kaltaista riippuvuutta aiheuttavaa Ritalin-nimistä lääkettä. Tästä arvellaan alkaneen hänen koko elämänsä kestänyt huumeriippuvuus.
Cobain yritti vieroitushoitoa ensimmäisen kerran vuonna -92, otettuaan yliannostuksen heroiinia Saturday Night Live -esiintymisen jälkeen. Hän otti myös yliannostuksen heinäkuussa 1993, ennen esiintymistään New Yourkissa, mutta Love elvytti hänet hänet laittomasti hankitulla naloxonenilla, eikä yleisö havainnut merkkiäkään mistään epätavallisesta.
Maaliskuussa 1994 Roomassa Cobain otti sekaisin shampanjaa, ja flunitrazepamia. Loven mielestä tämä oli ensimmäinen Kurtin itsemurha yritys, mutta Cobain itse sanoi tapausta puhtaaksi vahingoksi.
Tapauksen jälkeen, palattuaan Yhdysvaltoihin, Kurt suostui ystäviensä ja sukulaistensa painostuksesta vieroitushoitoon.
Hän kuitenkin karkasi laitoksesta ja katsoi oltuaan vain pari päivää Los Angelesin laitoksessa.

Kurt Cobain kuoli 5. huhtikuuta 1994, ammuttuaan itseään haulikolla suuhun. Hänet löysi kahden ja puolen päivän päästä hälytysjärjestelmän asentaja, joka huomasi lasiruudun läpi paitaan, farkkuihin ja kenkiin pukeutuvan ruumiin makaavan selällään huoneen lattialla. Huoneen ikkunassa oli kyltti missä luki "Sovun valtakunta."
Legendan kuolemasta ilmoitettiin ympäri maailmaa, ja Suomessa muunmuassa Suosikki-lehti ruoti Cobainin elämää hänen lapsuudestaan saakka.
Joidenkin epäilyjen mukaan Love murhasi Cobainin, mutta todisteita tälle ei kuitenkaan ole.
Myös Eldon Hoke niminen mies väitti Cortey Loven yrittäneen palkata häntä murhaamaan Kurt, mutta mies ei ollut ottanut tointa vastaan. Myöhemmin Hoken kerrotaan sanoneen että keksi koko jutun, jotta saisi julkisuutta. Hoke kuoli myöhemmin jäätyään junan alle.

Kuolemansa jälkeen Kurt Cobain on noussut legendaksi, ja hänen suosionsa on kasvanut muunmuassa monien postuumien Nirvana- julkaisujen myötä.
Kurtin jälkeensä jättämistä kirjoituksista on myös koottu kirja "Kurt Cobain: Päiväkirjat", joka sisältää miehen tekstejä ja kuvituksia.
Cobain on myös eniten tienaava kuollut julkisuuden henkilö, hän tienasi vuonna 2005, 50 miljoonaa dollaria.

Mahtavaa jos jaksoitte lukea tämän kaiken, aihe  on minulle hyvin tärkeä, ja Kurt elää musiikkinsa kautta ikuisesti,


R.I.P
KURT COBAIN
20.2.1967- 5.4.1994.

(Olen kirjoittanut jotkut osat päästäni, koska olen päntännyt, mutta suurin osa on luettu wikipediasta.)